Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING INFOPUNT OVER VOCHT IN HUIS
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijding in huis

Last van vochtproblemen in je woning? Pak die dan zo snel mogelijk aan, want vocht in huis is schadelijk voor je woning en je gezondheid. Welke oplossingen voor vochtbestrijding in huis bestaan er allemaal? En hoeveel kost het gemiddeld? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Tips vochtbestrijding in huis
Duurzame vochtbestrijding in huis
Waarom vertrouwen op een expert?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Hoe herken je vocht in je huis?

Hoe weet je nu of je vocht in huis hebt? Er zijn verschillende zaken die erop wijzen dat je met een vochtprobleem zit. Hieronder vind je er een aantal opgesomd:

 • Kille woonruimtes
 • Condensvorming op je ramen
 • Onfrisse en muffe geur
 • Donkere vochtige plekken op je muren, boven de plinten of in de hoeken van je kamer
 • Afbladderende verf of loskomend behangpapier
 • Zwarte schimmels

Wil je graag vocht bestrijden in huis? Ontvang dan vrijblijvend offertes van verschillende experts om de vochtbestrijding in je huis aan te pakken. Start hier je aanvraag!

vochtbestrijding in huis

 

Tips vochtbestrijding in huis

Condensatievocht is een van de meest voorkomende soorten vocht. Je kan gelukkig met een aantal eenvoudige ingrepen het vochtgehalte in je woning naar beneden halen. Hieronder vind je enkele tips om vocht in huis te bestrijden:

 • Ruimtes regelmatig verluchten: om de luchtvochtigheid in je woning te verlagen, verlucht je best regelmatig. Voer overtollige waterdamp af door dagelijks de ramen even open te zetten in de keuken, de badkamer, de wasruimte, …
 • Vochtproductie in huis minimaliseren: denk ook na over je vochtproductie. Probeer telkens je dampkap aan te zetten tijdens het koken, hang je was buiten te drogen, zet na het douchen even een raam open, …
 • Luchtontvochtiger plaatsen: als je geen ramen hebt om lucht te laten ontsnappen, is een luchtontvochtiger een prima alternatief. Die zuigt vochtige lucht aan en haalt het water eruit. Je betaalt er gemiddeld tussen de 50 à 200 euro (incl. btw) voor.
 • Binnentemperatuur constant houden: de kans op vocht neemt toe wanneer je een kamer kouder dan 15°C langdurig ventileert. Zo ontstaat er condens op je muren, plafond en vloer. Hou de binnentemperatuur dus zo constant mogelijk om de binnenlucht droog te houden.

Duurzame vochtbestrijding in huis

De bovenstaande tips kunnen een vochtprobleem beperken, maar niet volledig oplossen. Bij aanhoudende problemen schakel je best een expert in. Die onderzoekt met welk soort vochtprobleem je te maken hebt en zoekt een gepaste oplossing.Een kort overzicht van de meest voorkomende vochtproblemen en hun oplossingen:

 

1. Condensatievocht -> mechanisch ventilatiesysteem installeren

Als je niet voldoende kan ventileren in je woning, slaat condens neer op ramen of muren. Dat veroorzaakt vochtplekken, schimmel en nare geurtjes. Een mechanisch ventilatiesysteem voert de vervuilde lucht af en vervangt die door verse lucht. Je kan kiezen voor een centraal systeem voor je volledige woning of voor een decentraal systeem voor 1 ruimte.

Prijs: € 1.500 à 7.000, afhankelijk van het type ventilatiesysteem (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Optrekkend vocht -> muren injecteren

Optrekkend vocht is het gevolg van een slechte fundering of een ontbrekende, beschadigde of onderbroken waterkering. Het uit zich in grillige vochtplekken en schimmels onderaan de muren op het gelijkvloers. Hier is de oplossing doorgaans je muren injecteren. Een vochtexpert boort dan gaten in de muren en vult die met een vochtwerende gel of vloeistof.

Prijs: vanaf € 100 per lopende meter (excl. btw en incl. arbeidskosten)

 

3. Doorslaand vocht -> muren impregneren

Als gevelmateriaal slijt en poreus wordt, is het niet meer in staat om vocht af te stoten. Dan gaat je gevel het vocht absorberen en vormen er zich vochtplekken op de gevel en later ook op de binnenmuren. De meest courante oplossing is de muren impregneren. Dan brengt een specialist op de muur een transparante vloeistof aan die een waterkerende laag vormt.

Prijs: € 8 à 12 per m² (excl. btw en incl. arbeidskosten)

 

TIP: vraag specifieke prijsvoorstellen aan bij een expert!

Bovenstaande bedragen zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel om vocht te bestrijden in jouw woning? Ontvang dan via onze offerteservice gratis en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen van verschillende professionals actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

vochtbestrijding analyse

Waarom vertrouwen op een expert?

Vocht bestrijd je best zo snel mogelijk. Het brengt namelijk een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee en kan schadelijk zijn voor je woning. Daarnaast is het belangrijk om een expert in te schakelen. Zonder de juiste kennis is het moeilijk om correct vast te stellen om welk vochtprobleem het gaat en hoe je het kan bestrijden. Met een vochtbestrijder geniet je van:

 • Professionele vochtanalyse: een vochtspecialist voert een grondige analyse uit met speciale apparatuur. Zo achterhaalt die wat er aan de basis ligt van het hoge vochtgehalte in je huis.
 • Correcte aanpak: aan de hand van die analyse stelt een expert de meest doeltreffende aanpak voor om het vochtprobleem definitief te bestrijden.
 • Nette afwerking: een vochtexpert heeft ervaring in vochtproblemen aanpakken en gaat netjes te werk. Een expert is professioneel en laat je woning dan ook proper achter.

Op zoek naar een vochtbestrijder? Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen op maat van verschillende experts via het offerteformulier hieronder:

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vochtbestrijders