Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING INFOPUNT OVER VOCHT IN HUIS
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING

Lekdetectie: info, prijs & werkwijze

Lekkages kunnen soms al lang aan de gang zijn, zonder dat het opvalt. Na enige tijd, zal het uiteindelijk wel opvallen. Vochtproblemen, interieurschade en torenhoge waterrekeningen zijn het gevolg van lekken. In dit artikel lees je meer over de soorten lekken, en hoe ze opgespoord kunnen worden.

 

Waar komen lekken meestal voor?

Bij het verwarmingssyteem
Dit soort lekken blijven vaak lang onopgemerkt, omdat ze zich in de vloer of wand bevinden. Ze worden veroorzaakt door kleine gaatjes of een lekkende koppeling. Dit soort van lekken komt vaak voor.

In de waterleidingen
Vooral op de vertakkingspunten van waterleidingen bevinden zich vaak kleine lekjes. Daarom blijft het lang onopgemerkt. Uit de vertakkingspunten ontsnapt er druppelgewijs 24u per dag water. Uiteindelijk onstaan er dan toch vochproblemen, waardoor het opvalt.

In afvoerbuizen
Deze soort wordt vaak veroorzaakt tijdens het klussen. Een gat boren in de muur of vloer kan al voldoende zijn om lekkages te veroorzaken.

 

lekdetectie in huis

Hoe gebeurt lekdetectie?

Bovenstaande vochtproblemen kunnen op termijn veel schade veroorzaken. Het kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van je huis. Daarom is het dus aan te raden om het zo snel mogelijk aan te pakken. Je roept hiervoor best de hulp van een professional in. Deze vakmannen hebben speciale apparatuur waarmee ze lekken kunnen opsporen die het menselijk oog moeilijk kan waarnemen.
Klik hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen bij erkende vochtexperts.

Een veel gebruikte techniek is de opsporing via beelden met een infraroodcamera. Lekken van een warmwaterleiding kunnen getrackt worden door infraroodstralen. Daardoor weet men precies waar het probleem zich bevindt. Soms maakt men ook gebruik van ultrasone detectie. Dat is een methode waarbij men via geluidsgolven lekken kan vaststellen.

 

Hoeveel kost het opsporen van lekken door een professionele firma?

De kost kan al snel oplopen tot een paar honderden euro’s. Het is dan ook een klus die niet geklaard is op een paar minuten. Het neemt al snel enkele uren in beslag. Gaat het slechts om één enkele leiding, dan zal de kostprijs natuurlijk veel lager liggen.

Voor een grondige inspectie moet je gemiddeld toch rekenen op een 300 à 400 euro. Vaak krijg je voor die som ook een rapport en advies om toekomstige lekken te voorkomen. In ieder geval is de kostprijs van lekdetectie veel lager dan schade die je zou oplopen als je het probleem niet oplost.

Diagnoses en offertes ontvangen van een ervaren specialist? Neem dan een kijkje op de offertepagina. Je kan er gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende vochtexperts in de buurt.

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders