Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING INFOPUNT OVER VOCHT IN HUIS
VOCHTWERING EN VOCHTBESTRIJDING

Muren impregneren

Last van vocht in de gevel? Of wil je dit probleem vermijden? Dan doe je er goed aan de buitenmuren te laten impregneren. Bij deze techniek wordt een speciale waterafstotende vloeistof op de gevel gespoten. Ontdek in dit artikel meer over de voordelen en kosten van muren impregneren.

Je muren laten impregneren door een professionele firma? Vraag gratis offertes aan. 

Wat is impregneren?

Impregneren (soms ook hydrofoberen genoemd) is één van de meest toegepaste vochtbestrijdingstechnieken. Het aangebrachte impregneermiddel vult de poriën in de muur op, waardoor vocht niet meer zal kunnen indringen. Zo wordt dus komaf gemaakt met doorslaand vocht en zijn de muren in de komende 10 à 15 jaar beschermd tegen vocht.

Wanneer je huis te kampen heeft met doorslaand vocht, kun je dit herkennen aan vochtplekken, schimmelvorming, groene aanslag of afbladderende verf en stucwerk. Het is belangrijk dat de muur eerst gereinigd en hersteld wordt voordat het impregneren kan beginnen. De behandeling zal overigens niks veranderen aan het uitzicht van de gevel.

Ook pannendaken of vochtige binnenmuren worden soms geïmpregneerd. In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, kan je zo komaf maken met schimmels. Behandelde pannendaken kunnen niet kapot vriezen en zijn eveneens bestand tegen mos en algen.

muren impregneren

Voordelen van impregneren

Los van de al vermelde voordelen, zijn er nog redenen waarom impregneren een goede zaak is. We sommen ze allemaal op:

+ Een geïmpregneerde muur zal langer schoon blijven. Dankzij het product kan vuil zich moeilijker aan de muur hechten.

+ Als je je gevel laat impregneren, zal deze niet barsten onder invloed van vriesweer.

+ Geïmpregneerde muren zijn beter bestand tegen doorslaand vocht, roest, kalk, schimmels, groene aanslag,…

+ Isolatie zal beter presteren op droge (geïmpregneerde) muren.

+ Ook het leefklimaat in huis zal veel aangenamer en gezonder zijn.

+ Muren impregneren is eerder aan de goedkope kant.

 

Hoeveel kost gevelimpregnatie?

De totaalprijs van muurimpregnatie hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de oppervlakte en toestand van de muur, de prijs van het impregneermiddel en de arbeidskosten. Om de muur professioneel te laten impregneren, moet je uitgaan van een prijs tussen de €10 en €15 per vierkante meter. Reinigingskosten zijn wel niet in deze prijs inbegrepen. Ook kunnen de prijzen tussen vakmannen onderling behoorlijk variëren.

Het is daarom een goed idee om vrijblijvend offertes aan te vragen bij verschillende vochtexperts. Via de online offerteservice kan je prijzen op maat ontvangen.
Klik hier voor meer informatie. 

 

 

Offertes voor vochtbestrijding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vochtbestrijder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vochtbestrijders